Sağlık

19 Nis 2017

İşte Evde Uygulayabileceğiniz Kamburluk Önleyici Egzersizler

Halk arasında kamburluk, tıp dünyasında ise kifoz.. Kamburluk hemen hemen herkesin yaşadığı ortopedik problemlerden biri. Kifoz, omurganın öne doğru eğilmesiyle meydana çıkan bir hastalık. Kamburluk belirtileri ortaya çıkmaya başladığı andan itibaren dış görünüşünüzde bozulmalar meydana geliyor. Sırta yandan bakıldığında kifos çıkıntısı fark edilmeye başlanıyor.

evde egzersiz,spor
İşte Evde Uygulayabileceğiniz Kamburluk Önleyici Egzersizler 

Kamburluk en zor ortopedik rahatsızlıklardan biri olduğu için tedavisi de bir o kadar zor. Yalnız düzenli yapılan egzersizler kamburluğun daha ileri seviyeye gitmemesini sağlıyor. Evinizde yapabileceğiniz basit sırt ve omuz egzersizleri ile duruş bozukluklarını engelleyebilir, kamburluğunuzun ilerlemesini durdurabilirsiniz.

İşte Evde Uygulayabileceğiniz Kamburluk Önleyici Egzersizler :

1 . Köprü egzersizi sırt ve bel ağrıları olanlar için birebir. Ayrıca kalça ve karın bölgesi için de oldukça faydalı. Bu hareket ile omurga ve bel bölgenizi güçlendirebilirsiniz.

Yere sırt üstü uzanın. Ayak tabanlarınız yere basacak şekilde dizlerinizi kırın. Ayaklarınız kalçalarınızın hizasında açıklıkta olsun, el ve kollarızı ise yanlarınıza düz olacak şekilde bırakın. Belinizi yavaşça yukarı kaldırıp tekrar aşağı indirin. köprü hareketini yaparken belinizi kontrollü bir şekilde kaldırıp indirmeniz, ayak tabanlarınızı yerden kesinlikle ayırmamanız, sırtınızın üst kısmını ve omuzlarınızı yerde tutmanız gerekiyor. Belinizi yukarı aşağı indirirken kalça ve karın kaslarınızı sıkmalısınız. Bu hareketi de 10 – 15 kez tekrarlayarak çalışmanızı bitirebilirsiniz.

2 . Gün boyunca oturarak çalışmak, duruş bozukluğu, dik oturmamak ya da yanlış uyumak kürek kemiklerimizin bulunduğu kısımda kamburluğa neden olabiliyor. Bu kol esnetme hareketi eklem ve kaslarınızın daha esnek olmasını sağlarken bir yandan da duruş bozukluklarını düzeltiyor.

Bu hareketi ayakya ya da oturarak yapabilirsiniz. Dik bir konumda durun. Dirseğiniz başınızın arkasına gelecek şekilde bir kolunuzu sırtınıza doğru uzatın. Diğer kolunuzu kürek kemiğinizin arasında tutun. Eğer zorlanıyorsanız kolunuzu yana doğru açıp dirseğinizin üzerine de getirebilirsiniz. Kendinizi geriye doğru iterek kolunuzu gerin ve esnemeye çalışın. Göğsünüzü ileri iterek sırtınızın dik olmasına özen gösterin. Bir süre bu pozisyonda durarak diğer kolunuza geçin.

3 . Beliniz için uygulayacağınız bu hareket bel ve sırt bölgenizi rahatlatacak ve esnekleştirecek.

Sırt üstü yatarak yere uzanın. Önce sağ bacağınızı katlayarak ellerin ile kavrayın ve bacağınızı kendinize doğru çekin. Bu pozisyonda 5-10 saniye durarak diğer bacağınıza geçin.

4 . Lenf ve sinir sitemi için oldukça faydalı olan bu hareket bel ve sırtınızı rahatlatacak, omuzlarınızı gevşetecek ve sizi dinlendirecek.

Dizlerinizi bükerek bacaklarınızın üzerine oturun. Alnınızı yere koyun ve kollarınızı omuz bölgesinden rahatlatarak yanlara doğru bırakın. Mümkün olduğunca gevşeyin. Bu pozisyonda yaklaşık 30-40 saniye durun.

0 yorum:

Yorum Gönder