Sağlık

18 Nis 2017

Semiz Otunun Mucize Faydaları

Latince ismi Portulaca oleracea olan     Semizotu Ortadoğu ve Hindistan kökenlidir. Ancak  her iklim ve     toprakta yetişir. Semizotu,  Omega-3     açısından neredeyse balık kadar zengin bir bitki olup  demir, bakır,     manganez, C ve D vitaminlerince de zengindir.
semiz otu

Kilo vermek isteyenler için en iyi besinlerden biri semizotudur. Kalori değeri düşüktür, güçlü bir ödem söktürücüdür ve sağlıklı zayıflama yardım eder. 

Yüksek oranda vitamin ve mineral içeren semizotu, hamilelikte faydalıdır. Anne ve bebeğin iyi beslenmesini sağlarken hamilelikte aşırı kilo almayı önler. Güçlü bir ödem ve idrar söktürücü olduğu için hamilelikte anne sağlığına çok iyi gelir.

Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu özelliğinin yanı sıra; bağışıklık sistemini güçlendirme ve kanser hastalıklarına karşı koruyucu olma özelliğine sahiptir. Ayrıca içeriğindeki yüksek lif sayesinde sindirim sistemi hastalıklarına da iyi gelir.

Semizotunu farklı şekillerde tüketebilirsiniz. Çiğ şekilde salatasını yapabilir, söğüş olarak veya yoğurtla karıştırabilirsiniz. Çorbalarınıza ekleyebilirsiniz. Ayrıca, zeytinyağlı, kıymalı veya beyaz etli semizotu olarak da tüketebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder