Sağlık

15 Nis 2017

Yeni Doğan Bebekler Neden Ağlar?


 Yeni Doğan Bebekler Neden Ağlar ve Ne Yapılmalı

Öncelikle bebeğin fiziksel gereksinimlerinin karşılandığından yani karnının tok, altının kuru, ortam ısısının yeterli olup olmadığını anlamalıyız. Bebeğin kısa bir süre sonra tekrar uyuyabileceğini düşünerek aşırı gürültü, ışık gibi uyaranlar vermemeliyiz. Bebeği yatağından uzaklaştırmadan sakinleştirmeye çalışarak bir süre onunla konuşmalıyız.

Bebeğin kendini güvende hissedebilmesi için ağladığında yanına gitmeliyiz. Ama kendi yatağına almak bir süre sonra alışkanlık yaratacağı için uygun bir davranış değildir.
Yeni Doğan Bebekler Neden Ağlar?

İnsanlar bebeklerini şımartmak ile sevmeyi çok sıklıkla karıştırıyorlar. Göstereceğiniz ilgi ve sevgi, bebeğinizi şımartmayacak, aksine kendisini güvende ve huzurlu hissetmesini sağlayacaktır. Çünkü ilk aylar bebeğiniz ve sizin aranızdaki ilişkinin kurulması açısından çok önemli zamanlardır. O yüzden bebeğinizi sevin, onunla zaman geçirin, oynayın, onunla konuşun ve ağladığında hemen ona cevap verin, yanında olun. Sakin ses tonuyla onu susturmaya, telkin etmeye çalışın. Sizin bebeğinize yaklaşırken hangi psikoloji ile yaklaştığınızda çok önemli. Ses tonunuz onun ruh halini düzeltecek en önemli etkilerden biri.

0 yorum:

Yorum Gönder