Sağlık

16 Nis 2017

Yaşlanırken Güzel Kalmak İçin Sağlıklı Yaşam Tavsiyelerİ

Biz istemesek de hayatımız hızla akıp gidiyor. Bu geçiş törenini sağlıklı yapmak ve güzel bir yaşlılık yaşamak bizlerin elinde. İşte size sağlıklı bir yaşam ve güzellik için tavsiyeler...


http://saglikliyasam-bilgileri.blogspot.com.tr/2017/04/yaslanrken-guzel-kalmak-icin-saglkl.html
Sağlıklı Yaşam Bilgileri

*Soğuk günlerde yüzünüze bol bol nemlendirici uygulamalısınız. Cildiniz, aşırı soğuk ve sıcaktan etkilenebilir. 

*Büyük çerçeveli gözlükler kullanmayın. Çerçevenin kenarları yüzünüze baskı yapar, kırışıkların meydana gelmesine neden olur. İkide birde gözlerinizi ovuşturmayın. Ve bu arada göz makyajı için kullandığınız kozmetik ürünlerinin kalitesine dikkat edin. 

*Güneş ışınlarından uzak durun. Güneş ışınları cilde zarar verir. Kar ve su birikintileri gibi güneşi yansıtan etkenlere de dikkat etmelisiniz. 

*Bazı antibiyotik ilaçların, güneşe karşı daha duyarlı olmanıza yol açacaklarını unutmayın.Geceleri yatağınızda sırtüstü yatmaya alışın. Yüzünüzü yastığa dayadığınız zaman kırışıklar ve çizgiler oluşabilir. 

*Sigarayı bırakın. Sigara dumanı, tenin rengini soldurur. Sigarayı bıraktıktan bir süre sonra teninizin eski normal rengine kavuştuğunu göreceksiniz. Ayrıca sigaranın dumanını içinize çekerken dudaklarınızın kenarlarında çizgiler oluşur. 

*Bol bol sarımsak yeyin, sarımsak, birçok yararının yanı sıra, hücrelerin kendilerini yenilemelerini de sağlıyor. 

*Su içmeyi ihmal etmeyin. Günde en az sekiz bardak su içmelisiniz. Geceleri sekiz saat düzenli uyumak da yüzünüzdeki zamanın etkisini azaltabilir.

*Vücuda ait kişisel temizlik ile pek çok hastalığın önüne geçilmektedir. Birkaç örnek vermek gerekirse; ishalli hastalıklar, soğuk algınlıkları, cildin mikrobik hastalıkları, cildin mantar, uyuz ve bitlenme gibi parazitlerle oluşan hastalıkları ve bazı allerjik hastalıklar sayılabilir. Uygun vücut temizliği bir çok deri sorununu ve hastalığını önleyici ve ortadan kaldırıcı bir önlemdir. 


1 yorum: